RESEPTIT JA KOKKAUS

Parhaat riistaruoka vinkit

SORSAN RINTAA

Sorsan rintaa haudutettuna punajuuri marinadissa sekä aurajuustolla ja pekonilla paistettuna. Lisukkeena peruna ja salaatti. Kokkausaika n. 2,5 tuntia.


Ainekset:

- 2 sorsan rintafilettä

- punajuuret mausteliemessä 

- voita paistamiseen

- 1 paketti pekonia

- aurajuustoa

- peruna

- salaatti

- suola

- mustapippuri


Valmistus:

Huuhdo sorsan rintafileet kylmällä vedellä ja kuivaa ne hyvin paperilla. Anna sorsan rintafileiden marinoitua valmispunajuuri purkin mausteliemessä vähintään 2 tuntia (punajuuret voi vaikka syödä varsinaista ruokaa odotellessa). Poista rintafileet marinadista. Rintafileen ja pekonin väliin tulee sulloa aurajuustoa (oman maun mukaan). Kääri rintafileet pekoniin. Paahda sorsat pannussa reippaassa voissa kauniin ruskeaksi.  Mausta pippurilla ja suolalla. Peitä sorsat foliolla ja anna noin vartti vetäytyä ennen syömistä. 


Juoma:

Kylmä kalja tai rouvan kanssa punaviini.


REISSU SORSAA

Sorsan rintafileitä (voi olla mitä vain sorsaa sekaisin) omena,- porkkana aurajuustolla hitaasti kypsytettynä. Kokkausaika 1 tunti.


Ainekset:

- sorsaa pilkottuna sopiviksi kuutioiksi

- omenaa pilkottuna kuutioiksi

- porkkanaa (jos ei enään jaksa pilkkoa, niin mini porkkanoita)

- aurajuustoa

- tilkka valkoviiniä

- suola

- mustapippuri

- foliota


Valmistus:

Pilko kaikki ainekset samankokoisiksi paloiksi. Laita ainekset folion sisään ja kaada loput juodusta valkoviinistä niiden päälle. Sulje folio kääryle ja aseta nuotion viereen kypsymään. Kypsennysaika n. 30 min - 1 h. 


Juoma:

Odotellessa voi juoda kaljaa ja viskiä nuotion loimussa. Ruoan kanssa kelpaa kaikki edellä mainittu.


HANHEN KOKKAUS

Hanhea juureksilla täytettynä ja hitaasti uunissa kypsytettynä. 


Ainekset

- hanhi

- voi

- juureksia

- sipulia

- punaviiniä tai kuivaa omena siideriä

- kinkkupussi

- suolaa

- mustapippuria


Valmistus:

Nypi kokonaisen hanhen pinnalta mahdolliset sulat. Huuhdo linnun sisus kylmällä vedellä ja kuivaa hanhi hyvin paperilla. Tee viilto hanhen nahkaan ja täytä nahan alunen voilla. Täytä hanhen sisus juureksilla ja sipulilla. Lisää paistoastiaan 3 - 5 dl vettä, 1, 5 dl punaviiniä tai kuivaa omena siideriä. Laita uuniin 125 asteeseen noin 2 tunniksi. Paistomittarilla voit optimoida täydellisen lämpötilan hanhelle ja kun lämpömittari osoittaa 64 astetta on aika ottaa hanhi vetäytymään. Matalan paistolämpötilan ansiosta hanhesta tulee todella mureaa. 


Juoma:

Jos paistoit hanhesi kuivaksi juo hitosti laimeita alkoholeja, jotta saat sen menemään alas. Mikäli hanhi on suussa sulavaa niin punaviini on ehdoton ykkönen sen kanssa.  


SORSAA KERMAKASTIKKEESSA

Sorsaa kermassa haudutettuna. Lisukkeena pasta ja avokado salaatti. 


Ainekset:

- sorsaa

- kermaa

- suola 

- mustapippuri

- pastaa

- salaatti ainekset


Valmistus:

Ruskista sorsa pannulla voissa. Lisää pannulle kerma ja mausteet. Anna hautua kannen alla 20 min. Kulinarisia nautintoja kunnioittava kokki lisää tilkkasen kastikkeeseen konjakkia, jotta saa narautettua pullon samalla auki. 


Juoma:

Vaikkapa loput konjakista. 


SATTUMA KYYHKYÄ

Kyyhkyä pekollilla paistettuna ja peruna- salaatti lisukkeella. 


Ainekset:

- kyyhkyn rintafileitä

- pekonia

- suola

- mustapippuri

- lisukkeet esim peruna ja salaatti


Valmistus:

Ota fileet 30min ennen paistamista lämpimään ja kääri ne pekoniin. Paista fileitä käännellen 10min ja lisää suola ja pippuri. Anna fileiden vetäytyä 5 min ennen tarjoilua.


Juoma:

Kaikki käy.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita